Flat head - skrutky do plechu 1 mm

Flat head - skrutky do plechu 1 mm

Známe porekadlo hovorí, že veľké veci vytvárajú maličkosti. To sa týka aj úpravy interiérov a v našom prípade – aplikácie sadrokartónových dosiek.

Väčšina takýchto systémov pozostáva z dvoch hlavných zložiek: sdk dosiek a nosnej podkonštrukcie z oceľového roštu. Tradičné oceľové profily sa spájali samoreznými skrutkami typu “šošovka”, vyznačujúcimi sa dosť vysokou- vypuklou hlavou, ktorá pomerne často viedla k deformácii sdk dosky, ktorá k nej priliehala a v krajných prípadoch k vzniku alebo tvorbe prasklín. Obzvlášť náchylné na tento jav sú dosky, ktoré majú jadro vysokej hustoty. Nie je s tým samozrejme veľa práce v prípade veľkých rovných povrchov. Inak je to v prípade komplikovaných konštrukcií podhľadových systémov, opláštení vetracích šácht a iných zložitých systémov. Pre dosiahnutie dokonalého povrchu bolo v prípade precíznosti, ktorá charakterizuje všetkých dobrých majstrov (a rovnako väčšinu investorov), potrebné väčšinu deformácií na doskách opätovne opraviť - pretmeliť, prebrúsiť a premaľovaťať.

Flat head - skrutky do plechu 1 mm

Ako je dobre známe – najjednoduchší spôsob, ako odstrániť nedokonalosti, je zabrániť ich vzniku. Aby to vôbec bolo možné, firma Siniat vytvorila skrutky do plechu 1 mm Flat Head. vytvorila skrutky do plechu 1 mm Sú to samorezné skrutky s rozmermi 4,2 x 13 mm a používajú sa pri profiloch s hrúbkou od 0,5 do 1 mm (maximálna hrúbka spoja nesmie prekročiť 2 mm). Na prvý pohľad nič výnimočné.

Čo sa dá ešte vylepšiť pri tak drobnom prvku, akým je samorezná skrutka?

Práve to, čo ich odlišuje od bežne používaných skrutiek – hlavička. Je úplné plochá, s hrúbkou 1,2 mm. Ide o skutočné technologické minimum. V porovnaní so skrutkami typu “šošovka” spomínanými už na začiatku – ide o takmer trojnásobný rozdiel. To znamená, že pri montáži dosiek- montovaných na spojoch profilov, nedochádza k deformáciám a praskaniu dosiek a to zasa znamená značné zjednodušenie a úsporu času pri záverečných úpravách, pretože na hladkom povrchu nie je potrebné vykonávať žiadne ďalšie úpravy. Svoj význam to má najmä pri viacúrovňových podhľadových systémoch, opláštení krbov, políc zo sdk dosiek a podomietkových kúpeľňových riešení – zvlášť v prípade, že povrch má byť len natieraný farbou, ale aj osvetlený prvkami s malým uhlom dopadu svetla, ktoré dokážu kruto odhaliť všetky nedokonalosti.

Je tu ale ešte jedna skvelá vlastnosť skrutiek Flat Head. Majú veľmi širokú upínaciu prírubu s priemerom 8 mm, ktorá zabezpečuje veľmi dobré rozloženie síl a s tým súvisiacu presnosť upevnenia, čo zabraňuje pretáčaniu skrutky v otvore.

Treba spomenúť aj optimálne prispôsobenú vzdialenosť závitu, ktorá má tiež vplyv na najvyššiu kvalitu spojenia. Aj stavba samoreznej koncovky, ktorá bola podrobená mnohým testom - **zaručuje precíznu a jednoduchú aplikáciu.**Za zmienku stojí aj vysoká kvalita ocele, z ktorej sú vyrobené a tiež fakt, že na rozdiel od väčšiny skrutiek dostupných na trhu, nie sú fosfátované, ale pokryté pozinkovou vrstvou. Vďaka tomu sa vyznačujú vysokou odolnosťou proti korózii – 48 h.

Flat head - skrutky do plechu 1 mm

Skrutka typu Flat Head je teda jedným z mnohých drobných vylepšení, ktoré môžu prispieť k zlepšeniu kvality práce a súčasne ušetriť čas.

Flat head - skrutky do plechu 1 mm

POMOC PRI VAŠICH PROJEKTOCH

Nie ste si istý, ktorá vláknocementová doska by mohla byť použitá vo vašom projekte alebo potrebujete dodatočné informácie?

Neváhajte sa obrátiť na našu podporu Techníckého Tímu.

Inovatívne, inteligentné a efektívne riešenia

Testované a certifikované riešenia

Zaviazané k udržateľnej výstavbe