Použitie zvukovo absorbčných materiálov

NIDA Sonic to je široká škála perforovaných sadrokartónových dosiek na vykonanie krycieho materiálu na steny a stropy. Doska sa skladá zo sadrového jadra oblepeného kartónom, tak ako pri štandardnej sadrokartónovej doske. V doske sú vykonané otvory – perforácie, ktoré prechádzajú cez jej celú hrúbku. Na zadnej časti dosky je prilepený špeciálny zvukový vlizelín. Dostupné farby vlizelínu sú čierna a biela: hrúbka dosky: 12,5 mm, rozmery v závislosti od druhu dosky: 1200 x 2000 – 2400 mm.

Tvarovanie zvukového prostredia miestností

Správne zvukové prostredie to je symbióza javu pohlcovania a odrazu zvuku. Je to veľmi dôležité v miestnostiach s veľkými rozmermi a vysokými požiadavkami týkajúcimi sa zvukového pohodlia: koncertné a divadelné sály, prednáškové auly a učebne. Vďaka spojeniu dosiek NIDA Sonic s krycími materiálmi dostupnými na trhu, napr. obyčajné sadrokartónové dosky, stropné dosky z minerálnej vlny, je možné získať optimálne podmienky propagácie zvuku v miestnosti.

Zlepšenie kvality zvuku – redukcia ozveny

Charakteristika pohlcovania zvuku dosiek NIDA Sonic sa spája s javom intenzity ľudského hlasu vo funkcii frekvencie. To znamená, že tieto dosky ideálne tlmia hluk pochádzajúci z ľudského hlasu a súčasne znižujú jav ozveny – odraz zvuku. Úroveň pohlcovania zvuku krycieho materiálu vyrobeného pomocou dosiek NIDA Sonic je iný v závislosti od druhu dosky (rôzne faktory pohlcovania zvuku aw) a od výšky zavesenia krycieho materiálu a hrúbky použitej minerálnej vlny.

Originálne vzory perforácie

Vďaka širokej škále tvaru a rozloženia perforácie dosiek NIDA Sonic: perforácia okrúhla pravidelná a okrúhla rozmiestnená, perforácia rozmiestnená a perforácia štrbinová, si každý môže vybrať rozmiestnenie a geometriu vzorov v závislosti od individuálnych potrieb a požadovaných zvukových podmienok miestnosti. Dosky je možné maľovať a dve farby pozadia perforácie – vlizelínu poskytujú dodatočné možnosti, vďaka ktorým je možné získať zaujímavé a originálne vizuálne efekty.

Použitie zvukovo absorbčných materiálov
Použitie zvukovo absorbčných materiálov

Vysoké estetické hodnoty

Krycí materiál stien a stropov vykonaný z dosiek NIDA Sonic sa úžasne komponuje s architektonickými prvkami interiéru, čím poskytuje obrovské možnosti pri jeho navrhovaní. Dosky po namontovaní vytvárajú ideálne jednoduchý a rovnomerný povrch bez viditeľných spojov medzi nimi. Dosky je možné spájať na jednom povrchu so zavesenými modulovými stropmi. Veľmi zaujímavé efekty je možné získať použitím perforovanej dosky NIDA Sonic v spojení s krycím materiálom zo štandardných sadrokartónových dosiek.

Použitie zvukovo absorbčných materiálov

Štandardná technológia montáže

Technológia montáže dosiek NIDA Sonic a zložky systému je takmer identická ako pri obyčajných sadrokartónových doskách. Vďaka tomu je toto riešenie ekonomické a jeho použitie je jednoduchšie.

Štandardné montážne prvky krycieho materiálu NIDA Sonic (profily, príslušenstvo, tmel) rozhodujú o vysokej prístupnosti tohto systému.

Použitie zvukovo absorbčných materiálov

Použitie

Krycí materiál stien a stropov v miestnostiach verejných a komerčných zariadení, takých ako: školy – učebne, gymnastické sály, auly, chodby a jedálne, kancelárie – miesta s vysokou intenzitou zvuku, napr. chodby, čakárne, centrá pre obsluhu klienta, rekreačné, športové a zábavné objekty – kiná, divadelné sály, štadióny, kolkárne, strelnice, hotely – recepcie, komunikačné ťahy, konferenčné sály, obchodné centrá – pasáže, otvorené priestranstvá, obchody, nahrávacích štúdií, železničné a autobusové stanice, letiská – zóna odbavenia cestujúcich a pokladnice, čakárne, reštaurácie, diskotéky, baroy – zóny vydávania jedál, tvorenie priestorového zvuku, domáce kino.

Rozmiestnenie perforácie

Použitie zvukovo absorbčných materiálov

Druhy perforácie

Použitie zvukovo absorbčných materiálov
Použitie zvukovo absorbčných materiálov

POMOC PRI VAŠICH PROJEKTOCH

Nie ste si istý, ktorá vláknocementová doska by mohla byť použitá vo vašom projekte alebo potrebujete dodatočné informácie?

Neváhajte sa obrátiť na našu podporu Techníckého Tímu.

Inovatívne, inteligentné a efektívne riešenia

Testované a certifikované riešenia

Zaviazané k udržateľnej výstavbe