MAXimálne silné a optimálne hladké...

MAXimálne silné a optimálne hladké...

Rekonštrukcia či oprava, nočná mora každého investora. Príprava samotného projektu väčšinou nie je taká stresujúca, ako výber výrobkov s požadovanou kvalitou, ktoré umožnia dlhodobé bezproblémové a komfortné používanie miestností. Aké výrobky vybrať, aby výsledok očaril?

Pri väčšine rekonštrukcií sa používajú rôzne sadrové zmesi. Potrebné sú tak pri vykonávaní drobných opráv na stenách, či na vyhladzovanie povrchov, a tiež na dokončovanie miestností, v ktorých boli namontované sadrokartónové dosky.

Výrobok, ktorý je perfektný tak na vyrovnávanie stien, ako aj na vypĺňanie vyštrbení, prasklín či rýh, a tiež na škárovanie sadrokartónových dosiek, je sadrový tmel Nida Max, s ktorým sa nemusia používať výstužné pásky. Je to spevnený sadrový tmel, ktorý sa môže používať v interiéroch na minerálnych povrchoch, tzn. na sadrových či vápenno-cementových omietkach, na hladkých betónových povrchoch ap. Ak sú rekonštrukčné či dokončovacie práce rozsiahlejšie, tmel Nida Max sa môže používať aj na osadzovanie rohov a inštalačných krabíc. Prednosťou tohto výrobku je predovšetkým vysoká odolnosť voči mechanickým poškodeniam. Ak chcete vytvoriť tvrdý a odolný podklad pod stierku, v takom prípade je Nida Max perfektnou odpoveďou na vaše potreby. Pri vykonávaní rekonštrukčných prác sa niekedy stáva, že nie je dostupná tečúca voda, ktorá je potrebná napr. na umytie náradia pred prípravou zmesi. Je to mimoriadne dôležité, keďže každá nečistota, ktorá sa objaví na stierke alebo vo vode, môže silno chemicky reagovať, a kvôli tomu výrobok stratí svoje vlastnosti, akou je priľnavosť, trvácnosť či trvanie tuhnutia. Veľkou prednosťou Nida Max je, že je to výrobok odolný voči špinavému náradiu. Dokonca aj v prípade, keď zhotoviteľ neočistí náležite stierku či vedro, výrobok si zachová trvanie tuhnutia na úrovni až 65 minút. Je to dôležitá črta, ktorou sa odlišuje od všetkých sadrových tmelov, ktoré sú dostupné na trhu.

Po skončení prác spätých s vyrovnaním a spevnením povrchu, prichádza čas na nanesenie stierky. Stierka je finálnou vrstvou a dáva konečný vzhľad každej stene. Podstatné je, aby ste si zvolili taký výrobok, ktorý sa bude vyznačovať dvoma kľúčovými vlastnosťami – dobrou priľnavosťou k podkladu a neveľkým kŕčom pri schnutí. Dobrá priľnavosť výrobku k povrchu je mimoriadne dôležitá, pretože zaručuje, že farba, ktorú budete natierať po vyhladení stien, nebude odtŕhať stierku od povrchu, zachytávajúc sa na maliarskom valčeku. Ak sa chcete vyhnúť drobným puklinám, ktoré vyzerajú ako pavučiny, ktoré po maľovaní okamžite vidno pri rovnobežnom osvetlení, podstatnou vlastnosťou je neveľká kŕčovitosť.

Výrobok, ktorý spĺňa vyššie spomenuté požiadavky, je stierka Nida Optima. Je to materiál na ručené vytváranie sadrových stierok v interiéroch, na takých podkladoch, ako sú sadrové omietky, sadrokartónové dosky, vápenno-cementové omietky či hladké betónové povrchy. Biela farba tohto materiálu znižuje spotrebu farby pri natieraní, čo pomáha znížiť náklady na dokončenie či rekonštrukciu. Výrobok sa tiež vyznačuje tým, že po premiešaní s vodou vytvára veľmi plastickú hmotu, ktorá sa dá ľahko roztierať a tak vytvoriť hladké povrchy ešte pred brúsením. Odporúčaná hrúbka jednej vrstvy je od 2 do 4 mm, pričom ojedinele môže mať až 6 mm. Výrobok sa môže nanášať spôsobom „mokré na mokré“, hneď po stuhnutí prvej vrstvy stierky, vďaka čomu zhotovitelia môžu výrazne ušetriť čas potrebný na vykonanie týchto prác.

Receptúry sadrového tmelu Nida Max a stierky Nida Optima sú založené na prírodných zložkách, vďaka tomu majú výrobky neutrálne pH, preto pri vykonávaní prác nedráždia pokožku.

Marlena Miziołek
Produktová vedúca Siniat

Inovatívne, inteligentné a efektívne riešenia

Testované a certifikované riešenia

Zaviazané k udržateľnej výstavbe