Budova nemocnice Sid Watkins

Liverpool, UK
Prejsť na:

Kľúčové informácie:

  • Typ budovy: Zdravotnícke zariadenia
  • Hodnota investície: £22m
  • Zákazník: The Walton Centre NHS Foundation Trust
  • Zhotoviteľ: Interserve
  • Subdodávateľ: Interserve

Fond NHS Walton Centre sa zapojil do veľkého projektu rozvoja, ktorého cieľom bolo odovzdať do prevádzky trojposchodové zdravotné zariadenie: Sid Watkins Building. V novej budove sa nachádza špecializované rehabilitačné stredisko s 30 lôžkami, poradňa, najlepší vo Veľkej Británii program liečby bolesti, oddelenie školení, kancelárie a obytné priestory pre rodiny pacientov. Projektové požiadavky sa sústredili na to, aby sa pacient cítil tak, že nastupuje skôr do luxusného hotela a nie do nemocnice, no tak ako každé zdravotnícke zariadenie, aj tu museli byť splnené akustické, protipožiarne a hygienické podmienky.

Špecifické požiadavky

 

Inštalácia fázy

Výber najlepších špeciálnych riešení danej triedy bol kľúčom k úspechu realizácie tejto objednávky. Vďaka úzkej spolupráci s naším technickým tímom na dvoch predošlých zdravotníckych zariadeniach - Leighton Hospital v Crewe a The Christie Hospital v Manchesteri - firma Interserve mohla ukázať kľúčové príklady inovatívnosti výrobku a riadnej montáže. Vďaka tomu, že sa použili dosky GTEC LaDura, nebola potrebná preglejková výstuž na spevnenie priečok, skrátil sa čas montáže a budovu bolo možné odovzdať 6 týždňov skôr.

LaDura at Sid Watkins Building. Healthcare case study.
40,000 m2

Na výstavbu sa použilo vyše 40 000 m2 sadrokartónovej dosky LaDura.

Technický expert

„Technický tím Siniat bol po ruke po celú dobu programu na podporu nášho detailného výrobného procesu.“ Tom Gilbert-Rule – Gilling Dod Architects

LaDura at Sid Watkins Building. Healthcare case study.

„Nemocnice majú vysokokvalitnú inštaláciu, ktorá je mnohokrát veľmi ťažká. Pri zmene funkcie danej miestnosti sú možnosti ako rozmiestniť túto inštaláciu obmedzené len na niektoré zóny stien. Doska LaDura je dosť pevná na to, any nebolo potrebné stenu rozoberať a dodatočne ju spevňovať preglejkou - to znamená, že možno jednoduchým spôsobom zmeniť inštaláciu a teda aj funkciu danej miestnosti.“

Kabir Salihi, Project ManagerInterserve

Efekt

Lokálny vplyv

„Pokiaľ ide o náklady, čas realizácie a kvalitu, tento projekt rozhodne presiahol naše očakávania. Mnohí pracovníci konštatovali, že presťahovanie sa do Sid Watkins Building v januári 2015 malo pozitívny vplyv na pracovný tím. Celé prostredie, počnúc osvetlením, technologickými riešeniami a priestormi končiac, zaručuje vhodné prostredie a pracovné podmienky.“

Paula Bamber, Head of Facilities and Developments
The Walton Centre NHS Foundation Trust

Siniat blízko Vás