ŠKÁROVACIA HMOTA – HOTOVÁ ALEBO V SYPKEJ FORME, ČO SI VYBRAŤ?

Túto otázku si investori kladú často. Najdôležitejšia otázka, ktorú by sme si mali klásť pri výbere stierky, či už hotovej zmesi, alebo v sypkej forme – znie „Akú rolu pre mňa zohráva čas vyhotovenia stierky a aký rozpočet mám k dispozícii?"

Hotová škárovacia hmota (vo forme vopred rozrobenej stierky) je produkt určený pre všetkých investorov, pre ktorých je hlavným kritériom úspora času.

Po otvorení vedra s hotovou stierkou NIDA PRO alebo NIDA Efekt – také názvy majú stierky z našej ponuky – môžete začať ihneď pracovať. Ušetríte tak približne 20 minút. Približne 20 minút času treba venovať príprave stierky v sypkej forme, teda jej rozrobeniu a čakaniu, kým dosiahne správnu konzistenciu.

Odpoveď na uvedenú otázku je teda veľmi jednoduchá – hotová škárovacia hmota je rýchlym riešením stavebných prác, zatiaľ čo stierka v sypkej forme je produkt s nižšou cenou, ale jej používanie si vyžaduje viac času.

KTORÚ ŠKÁROVACIU HMOTU / HOTOVÚ STIERKU SI VYBRAŤ?

Pod značkou NIDA ponúkame štyri škárovacie hmoty:

  • hotová hmota NIDA PRO
  • hotová hmota NIDA Efekt
  • stierka v sypkej forme NIDA Hladká
  • stierka v sypkej forme NIDA Eko
ŠKÁROVACIA HMOTA – HOTOVÁ ALEBO V SYPKEJ FORME, ČO SI VYBRAŤ?

NIDA Efekt je hotová škárovacia hmota určená výlučne na celopovrchové stierkovanie minerálnych podloží. Pre osoby, ktoré potrebujú produkt, ktorý môžu využívať aj na stierkovanie spojení sadrokartónových dosiek, je ideálna práve vyššie uvedená stierka NIDA PRO. Hotová hmota NIDA Efekt je oproti NIDA Pro lacnejším riešením. Taktiež je vhodná na okamžité použitie po otvorení balenia, čo umožňuje úsporu času. Aplikovať ju možno ručne alebo mechanicky.

POZOR! Po ukončení prác je potrebné pevne zavrieť nádobu, aby sa mohol produkt používať na ďalšie práce nasledujúci deň.

Čo ešte treba vedieť pri výbere hotovej škárovacej hmoty? Hotová stierka NIDA PRO je po vyschnutí tvrdá a je pripravená na vyhladzovanie pomocou prístroja. Hotová hmota NIDA Efekt je menej tvrdá a zároveň sa s ňou jednoduchšie pracuje pri vyhladzovaní.

ŠKÁROVACIA HMOTA – HOTOVÁ ALEBO V SYPKEJ FORME, ČO SI VYBRAŤ?

NIDA PRO je univerzálna, hotová stierková hmota určená na ručné škárovanie spojov sadrokartónových dosiek a ručné alebo mechanické celopovrchové stierkovanie stien a stropov. Túto stierku volíme v situácii, kedy nám záleží na rýchlom vykonaní záverečných prác, pretože už po otvorení vedra ju môžeme používať. Pri práci s hotovou stierkou NIDA PRO nemusíme pochybovať o kvalite tohto výrobku. Môžeme si byť istí, že pracujeme s dôkladne rozrobenou hmotou, ktorá je pripravená na okamžité použitie.

POZOR! Po ukončení prác je potrebné pevne zavrieť nádobu, aby sa mohol produkt používať na ďalšie práce nasledujúci deň.

ŠKÁROVACIA HMOTA – HOTOVÁ ALEBO V SYPKEJ FORME, ČO SI VYBRAŤ?

NIDA Hladká je sadrová škárovacia hmota v sypkej forme, určená na ručné a mechanické celopovrchové stierkovanie stien a stropov. Tento produkt je dobré zvoliť, keď nám záleží na znížení nákladov na rekonštrukciu. Vtedy môžeme rátať s úsporou približne 30 % materiálu na 1 m2 – v porovnaní s NIDA PRO. Čo má pri úprave veľkých povrchov značný význam.

Voľba vhodného produktu nie je náročná, pokiaľ vieme, čo konkrétne hľadáme a akým časom a rozpočtom disponujeme.

ŠKÁROVACIA HMOTA – HOTOVÁ ALEBO V SYPKEJ FORME, ČO SI VYBRAŤ?

NIDA Eko je sadrová stierková hmota na báze syntetickej sadry s prímesou špeciálnych tmelov. Je určená na ručnú celopovrchovú úpravu stierky na minerálnych podložiach stien a stropov, na použitie v interiéroch budov.

Je ideálna aj na vypĺňanie rýh a drobných nedostatkov počas rekonštrukčných či záverečných prác. Priemerná spotreba je cca 1,0 kg/m2/mm.

Pozrite si ceny a ostatné vlastnosti stierky:

ČO EŠTE TREBA VEDIEŤ PRI VÝBERE SADROVEJ STIERKY V SYPKEJ FORME?

Sadrová stierka NIDA Hladká je po zaschnutí stredne tvrdá NIDA Eko je o niečo menej tvrdá. To znamená, že sa s ňou ľahšie pracuje pri vyhladzovaní.

ŠKÁROVACIA HMOTA – HOTOVÁ ALEBO V SYPKEJ FORME, ČO SI VYBRAŤ?

POMOC PRI VAŠICH PROJEKTOCH

Nie ste si istý, ktorá vláknocementová doska by mohla byť použitá vo vašom projekte alebo potrebujete dodatočné informácie?

Neváhajte sa obrátiť na našu podporu Techníckého Tímu.

Inovatívne, inteligentné a efektívne riešenia

Testované a certifikované riešenia

Zaviazané k udržateľnej výstavbe